Indycze kotleciki z ryżem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dietetyczna wersja zwykłych kotletów. Jeśli ktoś chce, nie widzę problemu, aby smażyć na suchej patelni teflonowej. Można dodać więcej szpinaku, samo zdrowie!

  • 30 min

Składniki:

  • Mięso mielone z piersi indyka bez skóry 250 g
    Ryż brązowy naturalny 100 g
    Szpinak mrożony 100 g
    Jaja kurze całe 60 g (1 szt.)
    Pieprz czarny, zmielony 3 g (3 szczypty)
    Sól biała 2 g (2 szczypty)
    Oliwa z oliwek 15 g (3 łyżeczki)
    Zioła prowansalskie 8 g (1 łyżka)
    Przyprawa do mięsa mielonego ( 3 szczypty)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Indycze kotleciki z ryżem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie wkładamy do miski mięso, szpinak, zioła. Następnie dodajemy ryż.
    Wbijamy jajko, całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Ja użyłam jeszcze przyprawy do mięsa mielonego. Smażymy z obu stron na bardzo małym ogniu pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować