Indycze burgery z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Burgery są rewelacyjne. Delikatne indycze mięso z wyrazistymi przyprawami i suszonym pomidorami smakuje idealnie. Polecam z sosem z dodatkiem wędzonej papryki.

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego z indyka
    1 cebula
    1 łyżeczka przyprawy węgierskiej
    3 suszone pomidory
    0,5 łyżeczki bazylii
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    1 jajko
    1 kajzerka namoczona w wodzie
    Sól
    Pieprz
    Olej o smaku pomidora, bazylii i czosnku
    Sos:
    1 łyżka majonezu
    1,5 łyżki gęstej śmietany 18%
    0,5 łyżeczki wędzonej papryki
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Indycze burgery z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz suszone pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Łączymy je z mięsem. Do mięsa dokładamy również odciśniętą kajzerkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy – węgierską, bazylię i ostra paprykę, sól i pieprz. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Mięsną masę dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy płaskiego, dość dużego burgera. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy ją olejem o smaku pomidora, bazylii i czosnku. Grillujemy burgery na wolnym ogniu przez 15 minut. Co jakiś czas odwracamy. Do burgerów idealnie pasuje sos z majonezu, śmietany z dodatkiem soli, pieprzu i wędzonej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować