Indycza wątróbka nadziana gruszką, szynką, polana miodem wrzosowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie wątróbki z miodem. WOW, pysznie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g wątróbki indyczej
    2 średnie gruszki
    100 g wędzonej szynki
    1 łyżka masła
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    tymianek do smaku
    3 łyżki miodu wrzosowego

Indycza wątróbka nadziana gruszką, szynką, polana miodem wrzosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indycza wątróbka nadziana gruszką, szynką, polana miodem wrzosowym 1. Wątróbkę oczyściłem, przelałem na durszlaku wrzątkiem, ostudziłem.
    Obrałem gruszki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę, zeszkliłem na maśle, dodałem czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojona szynkę oraz przyprawy.

    Ostudzoną wątróbkę przekroiłem wzdłuż, nadziałem farszem z szynki i gruszki.
    Wątróbki ułożyłem delikatnie w żaroodpornej formie, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C na 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy