Indycza sakiewka z bobem i cebulą

0 (0 ocen)

Rodzinka zajadała się bobem, więc podkradłam garść i zrobiłam sobie wypasione i sycące mięsko a do tego niskokaloryczne- cała porcja 204 kcal i jest mega pycha, polecam:)

Składniki:

  • 1 sznycel z indyka-130 g
    ¼ cebuli
    50 g ugotowanego bobu ( waga po obraniu z łupin)
    25 g mozzarelli light
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    ½ łyżeczki mielonego chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indycza sakiewka z bobem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0elrnl1 1. Mięso umyć i osuszyć. Dosyć mocno rozbić tłuczkiem do mięsa ( ale ostrożnie aby nie przerwać mięsa). Doprawić do smaku solą i pieprzem, obficie oprószyć tymiankiem.
    Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na mięsie, mniej więcej na środku płata mięsnego.
  • image-086tu3f 2. Obrany i oczyszczony bób położyć na cebuli
  • image-12yarx8 3. Mozzarellę pokroić w plastry, położyć na pozostały farszu i oprószyć chili. Zebrać wszystkie „rogi” mięsa i spiąć je wykałaczkami tworząc sakiewkę.
  • image-1kmxpvn 4. Przełożyć mięso do woreczka do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. po 20 minut rozciąć worek i dopiekać jeszcze 5 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować