Indycza pyszność

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wspaniały pomysł na niedzielny obiad

  • 60 min

Składniki:

  • Indycza pyszność

    filet z indyka około 1 kg
    100 g surowego boczku
    250 g mielonego mięsa wołowego
    mała cebula
    ½ ząbka czosnku dla smaku
    1 łyżeczka musztardy do posmarowania mięsa
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka musztardy z ziarnami
    1 jajko
    szczypta soli , pieprzu czarnego, przyprawy włoskiej czerwonej mielonej papryki
    suszony koperek lub pietruszką

Indycza pyszność - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indycza pysznosc 1.
    Zmielone mięso i boczek włożyć do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Do mięsa dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, sól, zioła oraz paprykę.
    Wbić całe jajko i wymieszać. Gotowy farsz odstawić na bok.

    Pierś z indyka rozciąć i uformować na równy płat następnie lekko robić tłuczkiem aby nie naruszyć struktury mięsa
    Wewnętrzną część mięsa (tę, na której będę układać farsz i zawijać do środka) posmarować musztardą.
    Włożyć farsz do środa mięsa, zawinąć mięso, oprószyć papryką a następnie zawinąć folią aluminiową i włożyć do foremki. Piec około godziny na kilogram mięsa w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy