-opakowanie 250g makaronu tortellini o nadzieniu pieczarkowym,
- 20-30 pieczarek,
- czerwona papryka,
- pół pora,
- puszka kukurydzy,
- słoik suszonych pomidorów w zalewie,
- szklanka łuskanego słonecznika,
- sos sałatkowy paprykowy,
- olej
- zioła, przyprawa gyros
Sposób przygotowania przepisu:
Imprezowa Sałatka
1.
- makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu,
- uprażyć słonecznik na suchej patelni,
- pieczarki obrać i pokroić w kostkę,
- pokroić drobno por, w kosteczkę paprykę i pomidory,
- pieczarki oprószyć przyprawą do gyrosa usmażyć na oleju, po ok 15min dodać paprykę, pomidory, pora i odcedzoną kukurydzę. Dusić razem ok 10min.
- przygotować sos zgodnie z przepisem (zamiast oleju można wykorzystać zalewę z pomidorów)
- gdy poszczególne składniki ostygną, połączyć je, dokładnie wymieszać, doprawić ziołami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze