Imbirowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo miękkie, korzenne, idealne na zimowe dni.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    100 gramów masła
    200 gramów mąki pszennej
    2 jajka
    2 czubate łyżki cukru
    2 łyżki płynnego miodu
    2 niepełne łyżki mielonego imbiru
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    Szczypta sody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Imbirowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieram masło z miodem, gdy powstanie gładki krem, dodaję jajka. Dalej ucieram, dodaję mąkę i przyprawy, oraz sodę. Zagniatam kulę i odstawiam na pół godziny do lodówki. Po tym czasie z ciasta odrywam kulki, spłaszczam je i obtaczam w cukrze. Układam na blaszce, zachowując odstęp między ciasteczkami, bo rozlewają się na boki. Ciasteczka piekę 8 minut w 185 stopniach -polecam termoobieg. Po wystudzeniu zdejmuję z blaszki i przechowuję w puszce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować