Imbirowe babeczki z jabłkiem (kukurydziane, bezglutenowe)

4.5 (164 ocen)

Te babeczki upiekłam na dzień Babci i Dziadka. Powędrowały do Nich zamiast kwiatka :)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
    1-2 łyżeczki mielonego imbiru
    5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu)
    200g oleju rzepakowego
    4 winne jabłka
    dodatkowo: cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Imbirowe babeczki z jabłkiem (kukurydziane, bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i imbirem.
    Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
    Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę, na końcu olej. Wymieszać.
    Foremki na babeczki natłuścić i wysypać lekko mąką. Na dno foremek wylać część ciasta, poukładać na nim kawałki jabłek, zalać resztą ciasta.
    Babeczki piec w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 20 minut.
    Ostudzić. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować