Imbirowa szarlotka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Bardzo aromatyczna szarlotka. Koniecznie musisz spróbować przepisu :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki : ( blacha 24cmx24cm )

    200g mąki pszennej,
    100g mąki krupczatki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1,5 łyżeczki imbiru,
    1 żółtko,
    60g cukru pudru,
    2 łyżki śmietany,
    150g masła,
    jabłka prażone.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Imbirowa szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Imbirowa szarlotka 1. Do miski wsyp mąkę pszenną i krupczatkę. Dodaj proszek do pieczenia, cukier puder oraz imbir. Wymieszaj. Wrzuć pokrojone masło na kawałki oraz żółtko i śmietanę. Dokładnie połącz składniki. Ciasto podziel na 2 części. Pierwsza część rozwałkuj drugą włóż do lodówki na 20 minut. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i włóż ciasto. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i podpiecz spód przez 15-20 minut. Wyciągnij podpieczony spód i wyłóż jabłka. Drugą część ciasta rozwałkuj i połóż na górę jabłek. Możesz również wyciąć wzroki z foremek do ciasteczek. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz przez 35minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować