Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozarellą

4.49 (143 ocen)

  • 30 min

Po co używać sosów ze słoika jeżeli samodzielnie możemy przygotować gęsty i pyszny sosik?:-)

  • 30 min

Składniki:

  • -75 dag mięsa mielonego
    -1 kula mozzarelli
    -3 puszki pomidorów krojonych
    -3 duże cebule
    -łyżka papryki słodkiej
    -łyżeczka oregano
    -łyżeczka bazylii
    -łyżeczka papryki ostrej
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Spaghetti

Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy, aż się zrumieni.
  • 2 2. Dodajemy mięso, solimy, pieprzymy i smażymy około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 3 3. Wrzucamy pomidory i pozostałe przyprawy. Dokładnie mieszamy. Dusimy 5 minut na wolnym ogniu.
  • 4 4. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella i mieszamy, aż się roztopi. Sos podajemy z makaronem spaghetti. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Mięso Mozzarella Oregano Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować