idealne jajko na śniadanie

0 (0 ocen)

  • 5 min

Białko ścięte, a żółtko płynne, nie ma nic lepszego na śniadanie :)

  • 5 min

Składniki:

  • -jajko,
    -olej,
    -sól,
    -pieprz,
    -woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Idealne jajko na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wbijamy jajko. Doprawiamy.
  • 2. Gdy po brzegach jajko zacznie się ścinać, polewamy patelnię wodą tak, aby otaczała brzegi jajka.
  • 3. Patelnię przykrywamy przykrywką i tak gotujemy w parze jajko do czasu, aż białko całkowicie się zetnie i otoczy żółtko białą otoczką. Podajemy z grzanką.

Porady

Wody nie może być za dużo. Dodajemy ją dopiero, gdy jajko nieco się zetnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować