IDEALNE FAWORKI

4.5 (161 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szukacie przepisu na faworki, które są niezawodne? Przepis zawsze wychodzi, a faworki wychodzą kruche? Oto i on, przepis idealny,

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4,5 szklanki mąki
    8 żółtek
    łyżka cukru
    szczypta soli
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka śmietany
    dodatkowo:
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Faworki

Idealne faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, żółtka, cukier, sól, śmietanę.Zagniatamy gładkie ciasto, chwilę wyrabiamy. Gotowe ciasto odstawiamy na kilkanaście minut, aby odpoczęło.
    Ciasto dzielimy na kilka części. Każdą rozwałkowujemy, wycinamy paseczki, w środku każdego robimy nacięcie przez które przekładamy górną część paska.
    W garnku rozgrzewamy olej, smażymy na nim nasze faworki. Gotowe studzimy, posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować