IDEALNE CIASTO PÓŁKRUCHE

4.3 (200 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Testowałam różne przepisy na półkruche ciasto nadające się zarówno na bazę do szarlotki jak i na zwykłe ciasteczka. Wszystkie przepisy były niezłe ale ciasto z tej receptury to po prostu niebo w gębie. Niestety nie pamiętam adresu strony , na której owy przepis znalazłam :(

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g mąki tortowej lub luksusowej
    75g dobrego masła
    1 duże jajko
    pół płaskiej łyżeczki sody
    75g cukru pudru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.3 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Ciasto

Idealne ciasto półkruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W celu przygotowania ciasta należy wymieszać i zagnieść ciasto z wszystkich podanych powyżej składników. Następnie owinąć w folię i umieścić w lodówce na około 60 minut lub w zamrażarce na 25-30 minut. Schłodzone w ten sposób ciasto nadaje się do użycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować