IDEALNE CIASTO PÓŁKRUCHE

  • wyświetlono: 15876 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 0

Testowałam różne przepisy na półkruche ciasto nadające się zarówno na bazę do szarlotki jak i na zwykłe ciasteczka. Wszystkie przepisy były niezłe ale ciasto z tej receptury to po prostu niebo w gębie. Niestety nie pamiętam adresu strony , na której owy przepis znalazłam :(

  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

250g mąki tortowej lub luksusowej
75g dobrego masła
1 duże jajko
pół płaskiej łyżeczki sody
75g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania przepisu:

IDEALNE CIASTO PÓŁKRUCHE

  • 1. W celu przygotowania ciasta należy wymieszać i zagnieść ciasto z wszystkich podanych powyżej składników. Następnie owinąć w folię i umieścić w lodówce na około 60 minut lub w zamrażarce na 25-30 minut. Schłodzone w ten sposób ciasto nadaje się do użycia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto krucheciasto półkrucheCIASTO NA CIASTECZKJACIASTO SZARLOTKA

Komentarze

Podobne przepisy

Batony zbożowe

Dodane przez: trufelkowo

Batoniki zbożowe - idealne na II śniadanie...

Ekspresowe, szybkie i zdrowe batoniki...

Pianka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Proste ciasto pianka truskawkowa

Moje dzieci były zachwycone smakiem...

ciasto kawowo-pomarańczowe

Dodane przez: klementynka

ciasto kawowo-pomarańczowe

Połączenie kawy i pomarańczy to...

Oponki z ciasta francuskiego.

Dodane przez: joanna1974

Oponki z ciasta francuskiego

Oponki z ciasta francuskiego ?...

Ciasto Śliwka w czekoladzie

Dodane przez: Bo-Bożena

Ciasto śliwka w czekoladzie

Puszyste kakaowe ciasto nasączone...

Sernik z ciastkami oreo

Dodane przez: PolskaGotuje

Ciasto z ciastkami oreo

Gradka dla wielbicieli ciastek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE