Przepis na moją ulubioną surówkę obiadową – uwielbianą i popularną, chyba w każdej części naszego globu. Surówka jest soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu.
I love coleslaw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ucieramy na tarce o małych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.
2.Do miseczki dodajemy majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier puder oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (najlepiej użyć trzepaczki) do momentu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
3.Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i dokładnie mieszamy.
Surówkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków.
Coleslaw najlepiej smakuje właśnie po odstaniu i właściwym schłodzeniu.
Komentarze