Humus dyniowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na humus z dodatkiem dyni.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl ugotowanej ciecierzycy
    2 czubate łyżki puree z dyni
    1 łyżka pasty sezamowej
    2 ząbki czosnku
    sok z połowy limonki
    2 łyżki oleju rzepakowego
    4 łyżki wody
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    dekoracja: łyżka oleju i kilka ziaren ciecierzycy

Humus dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy z łusek i przeciskamy przez praskę. Do wysokiego pojemnika wkładamy wszystkie składniki na humus i blendujemy razem na gładką masę. Przekładamy do miseczki i dekorujemy olejem oraz ziarnami ciecierzycy. Przechowujemy w lodówce do 3 dni. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy