Humus

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealna pasta do warzyw, torilli, kurczaka.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
    - 2 ząbki czosnku
    - 6 łyżek oliwy z oliwek
    - sok z 1 cytryny
    - 2 łyżki pasty tahini
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - 1/2 łyżeczki soli
    - 1/2 łyżeczki pieprzu

Humus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Humus 1. Ciecierzyce ugotować i odstawić do wystygnięcia. Czosnek obrać.
    Wszystkie składniki włożyć do jednego naczynia i zmiksować. Pasta powinna być gęsta. Na wierzchu można posypać słodką papryką.

Porady

Humus można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku do trzech dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy