Hummus z dynią i kurkumą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny hummus z puree z dyni oraz dodatkiem kurkumy. Hummus to smakowita pasta to pieczywa czy dodatek do warzyw. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl suchej cieciorka+woda
    2 łyżki tahini
    4 łyżki wody
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki puree z dyni
    1/2 łyżeczki kurkumy, soli, pieprzu i czosnku suszonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Puree Pasty Hummus

Hummus z dynią i kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę moczymy w wodzie przez 12 godzin. Następnie zmieniamy wodę i gotujemy cieciorkę do miękkości. Gotową cieciorkę odlewamy, studzimy i przekładamy do wysokiego naczynia. Następnie dokładamy pozostałe składniki i blendujemy na gładką pastę. Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Kurkuma

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować