Hummus z czosnkiem niedźwiedzim

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Hummus to popularna, szybka i łatwa pasta kanapkowa. Ja zrobiłam go w wersji z czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim, który również w wersji suszonej ma dużo wartości odżywczych.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g gotowanej ciecierzycy (z puszki lub słoika)
    6 łyżek pasty sezamowej tahini
    2 łyżki czosnku niedźwiedziego
    100ml oliwy z oliwek
    sok z połówki cytryny
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty Hummus

Hummus z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce umieszczamy odsączoną z wody ciecierzycę, oliwę, sok z cytryny i czosnek. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  • 2. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim, dodajemy tahini. Dokładnie mieszamy łyżką. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować