Hummus (pasta z ciecierzycy)

4.5 (150 ocen)

  • 15 min

Jedna z najsmaczniejszych past wegetariańskich na świecie :) tu moja wersja tej klasycznej (już) pasty do chleba.

  • 15 min

Składniki:

  • 500g suchej ciecierzycy (lub konserwowej), 2 łyżki oleju, sól, pieprz cayenne, słodka papryka, ulubione przyprawy.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z ciecierzycy Hummus

Hummus (pasta z ciecierzycy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę (jeśli surowa) moczymy przez 12h. Następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Mielimy blenderem (jeśli hummus jest suchy dolewamy oliwy), przyprawiamy i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować