PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Hummus do pieczywahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/87/hummus-do-pieczywa.jpeg16001200http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/hummus-do-pieczywa
Dynia obrana 70 dag
Czosnek 1 ząbek
Pasta sezamowa (tahini)
Sól ½ łyżeczki
Oliwa
Natka pietruszki
Ciecierzyca 1 puszka
Sposób przygotowania przepisu:
Hummus do pieczywa
1.
Dynię pokroić w kostkę i włożyć na blachę , przykryć papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 220 stopni do miękkości i lekkiego przyrumienienia. Następnie dynię ostudzić i zmiksować z odsączoną ciecierzycą, czosnkiem, pastą sezamową, 2 łyżkami oliwy oraz solą na gładką masę. (jeśli jest zbyt gęsta i nie chce się zmiksować dodać 2-3 łyżki wody z ciecierzycy. Gotowy humus przełożyć do salaterki, ozdobić natką pietruszki i podawać.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze