Hreczanyky

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Hreczanyky są smakiem pamiętanym z dzieciństwa, robiła je mama koleżanki. Hasło "Zdrowie w kaszach" przypomniało mi ten smak, spróbowałam więc go odtworzyć, po latach prawie dwudziestu...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Mielone mięso wieprzowe: 400 gramów
    - kasza gryczana ugotowana: 100 gramów
    - cebula mala: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Hreczanyky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmaż drobniutko pokrojoną cebulę. W misce wymieszaj cebulę, zmiażdżony czosnek, zmielone mięso, ugotowaną i ostudzoną kaszę gryczaną, jajko, bułkę tartą. Z farszu uformuj kotlety, smaż pod przykryciem na wolnym ogniu. Podaj na ciepło z sosem grzybowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Mięso Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować