Hot dogi z syropem klonowym i musztardową cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis na te hot dogi pochodzi z Anglii. Takie połączenie syropu klonowego z kiełbaskami smakuje niecodziennie, ale wyśmienicie. Odkąd poznałam ten przepis robiłam je już kilka razy.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 bułki pszenne podłużne
    3 łyżki syropu klonowego
    3 łyżki musztardy (najlepiej takiej z gorczyną, z różnymi ziarnami)
    4 cebule
    8 kiełbasek z indyka (po dwie na bułkę)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Syropy Przystawki

Hot dogi z syropem klonowym i musztardową cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekrawamy i podpiekamy w piekarniku około 7 minut w temperaturze 180 stopni, aż zrobią się chrupiące.

    Cebulę kroimy w piórka i dusimy na patelni, na której wcześniej rozgrzewamy olej lub oliwę. Cebulkę dusimy, aż uzyska złoty kolor i będzie miękka. Gotową przekładamy do miseczki i mieszamy z musztardą.
  • 2. Kiełbaski delikatnie nacinamy nożem i podpiekamy z obydwóch stron na patelni, tak, aby tłuszcz sie wytopił, a skórka przypiekła (około 12 min). Cały czas kontrolujemy czy się nie przypala i obracamy z boku na bok.

    Pod koniec smażenia kiełbaski smarujemy lub polewamy syropem klonowym i smażymy jeszcze 2 minuty, aż kiełbaski się z nim zapieką.

    Do bułek nakładamy po dwie kiebłaski. Na wierzch nakładamy cebulkę i gotowe!

Porady

Kiełbaski z indyka możecie zastąpić innymi ulubionymi cieńkimi kiełbaskami. Nie polecam robienia tych hot dogów klasycznie z parówkami bo danie straci urok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Syrop klonowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować