Hot-dogi brazylijskie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Hot-dogi, które po raz pierwszy jadłam na meczu w Sao Paulo w Brazylii, kibicując zespołowi Corinthians i popijając orzeźwiające cerveja. Vamooos timao!

  • 30 min

Składniki:

  • 4x bułki na hot-dogi lub półbagietki
    4x parówki
    4x ziemniaki
    50g masła
    pomidory w puszce
    1x szalotka
    pokruszone chipsy (lub batata palha)
    serek topiony "serdelek" śmietankowy
    ketchup, majonez
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Hot-dogi brazylijskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotkę drobniutko pokroić, podsmażyć, dodać całe pomidory z puszki, posolić. Całość zblendować.
  • 2. Dodać parówki, ugotować w sosie pomidorowym.
  • 3. Ziemniaki ugotować, dodać masło, zrobić puree.
  • 4. Podgrzać bułki.
  • 5. Układać: parówki włożyć do bułek, na wierzch puree ziemniaczane, chipsy, serek topiony, ketchup, majonez.
  • 6. Smacznego! :)

Porady

Idealny na oglądanie meczy, oglądanie latynowskich telenoweli oraz spotkania ze znajomymi w rytmach gorącej samby i kizumby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Brazylijska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować