Dobrej jakości składniki to podstawa tego dania. W piekarni kupiłam kilka podłużnych bułek z ziarnami : czarnym sezamem, złotym siemieniem lnianym, makiem . Kiełbaski wieprzowe z maleńkiej masarni, domowy sos boloński, trochę parmezanu,kilka domowych pikli i zielenina - brzmi pracochłonnie, ale warto. To pyszna i bardzo mięsna wariacja hot doga.
5 (2 ocen)
Porady
Pierwszy raz korzystałam z maszynki do podgrzewania parówek i bułek, ale do tej pory swietnie sprawdzała się patelnia do podgrzania bułek i garnek z wodą do kiełbasek. Sos boloński wymaga czasu i warto przygotować go wcześniej, odgrzany następnego dnia podobnie jak bigos jest jeszcze smaczniejszy. Ja kupiłam bułki i kiełbaski, ale jeżeli macie możliwość wykorzystania domowego wyrobu, to taki hot dog będzie czymś wspaniałym z pysznej domowej, mięsnej kiełbaski i dobrej drożdżowej bułki. Niestety sama nie mam takiej możliwości, dlatego posiłkowałam się dobrej jakości półproduktami. Obsypałam kiełkami rzodkiewki, które mają lekko pikantny smak, jeżeli nie macie lub nie lubicie tych kiełków warto dodać coś co zaostrzy smak np. kiełki pora Taki hot dog jest bardzo pożywny ( ja zjadłam 1/2, panowie po 1 )
Komentarze