Hot dog z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Miłośnicy fast foodów będą dziś usatysfakcjonowani bo mam dla nich propozycjęidealną, prostą, banalną. Która w domu przygotowana przegoni głód od samego rana.Hot dog z pieczarkami dla każdego łasucha.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki do hot dogów
    4 parówki
    500g pieczarek
    150 g sera żółtego
    1 cebula
    sól
    pieprz
    ketchup bądź inny ulubiony sos
    olej rzepakowy

Hot dog z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, myjemy kroimy w plastry.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    Szklimy na oleju.
    Następnie dodajemy pieczarki.
    Doprawiamy do smaku solą pieprzem.
    Odsączamy na sitku.
    Parówki zagotowujemy we wrzątku.
    Bułki nacinamy wzdłuż.
    W środku każdej układamy pieczarki z cebulką i parówkę.
    Wierzch posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
    Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C do momentu aż ser
    się roztopi. Upieczone polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.
    Zjadamy na ciepło.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy