Hot dog na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, dodaję drożdże rozpuszczone w wodzie, wlewam olej i wyrabiam ciasto. Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto w prostokąt 30 cm x 40 cm.
Musztardę mieszam z ketchupem, smaruję ciasto po całej powierzchni.
2.Następnie posypuję prażoną cebulką i startymi na tarce ogórkami konserwowymi.
Kiełbaski kroję w plasterki i rozkładam na ogórkach.
3.Ciasto kroję pionowo w 5 cm paski i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
Paski ciasta zwijam w rulony i układam w tortownicy. Odstawiam na dwadzieścia minut do wyrośnięcia. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
Komentarze