Danie, które robię, gdy już naprawdę nie ma na nic czasu. Jest proste i sycące, z łatwością robi je również mój mąż.
20 min
Składniki:
4 parówki
4 podłużne bułki lub jedna bagietka pokrojona na mniejsze bułki
1/4 małej główki kapusty czerwonej
dwa duże liście kapusty pekińskiej
keczup
musztarda
4 plastry sera żółtego
Hot dog dla zabieganych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nastawiam garnek z wodą, gotuję w niej parówki, aż woda zacznie wrzeć.
Kapusty przepłukuję oraz kroję w paski.
Bułki kroję, smaruję na dolnej połówce keczupem oraz kładę plaster sera żółtego.Górną część bułek smaruję musztardą.
Bułki wkładam do piekarnika na około 5 minut, aż ser się roztopi.
Na ciepłe bułki kładę parówkę, po czym dodaję kapustę czerwoną oraz kapustę pekińską.
Komentarze