Holenderskie mini pierniczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Będę je robić co roku!

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 pełna szklanka mąki pszennej
    70 gramów masła
    50 gramów cukru trzcinowego
    1 łyżka miodu
    3 łyżki mleka
    1 łyżka przyprawy do piernika
    1 łyżka kakao
    1 łyżka przyprawy do piernika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Pierniczki

Holenderskie mini pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesiewam suche składniki do dużej miski. Siekam masło, dodaję do miski razem z miodem i mlekiem, szybko zagniatam gładkie ciasto.
    Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni. Blachę do pieczenia wykładam papierem. Z ciasta odrywam kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układam je na blaszce. Piekę pierniczki 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Cynamon Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować