Holenderska sałatka z tuńczykiem w chrupiącej bułce

4.5 (143 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna jajeczna sałatka z tuńczykiem, wyrazistą cebulką, słodkim jabłkiem, chrupiącą kukurydzą i świeżym szczypiorkiem. Podana na świeżej sałacie z chrupiącą bułką to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę lub pełnowartościowe śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    1/2 puszka kukurydzy
    1 jabłko
    2 cebulki dymki
    1 pęczek szczypiorku
    2 łyżki ketchupu
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    Dodatkowo:
    6 bułek kajzerek
    12 listków sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Bułki Sałatki Jajko Przekąski

Holenderska sałatka z tuńczykiem w chrupiącej bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
  • 2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • 3. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • 4. Cebulki i szczypiorek drobno posiekać.
  • 5. Wszystkie składniki przełożyć do miski dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 6. Bułki przekroić na pół, położyć po 1 liściu sałaty, 2 łyżki sałatki, przykryć liściem sałaty i górną częścią bułek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Jajka Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować