Hiszpańskie " cojones"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chcesz zaskoczyć swoim daniem ? To właśnie jest taki przepis.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    -1 łyżka oleju
    -1 mała cebula
    -1 ząbek czosnku
    -1/2 łyżeczki musztardy
    - 4 łyżki pikantnego keczupu ( wg uznania)
    -sól i pieprz do smaku
    - natka pietruszki
    - 0,5 kg ziemniaków ugotowanych ,przestudzonych ,przeciśniętych przez praskę
    -1 jajko
    -3/4 szklanki mąki kukurydzianej
    -ser żółty pokrojony w grubą kostkę
    - sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Hiszpańskie " cojones" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos mięsny. 1. Na oleju przesmażamy mielone mięso , dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę , czosnek przeciśnięty przez praskę . Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy musztardę ,keczup oraz natkę pietruszki .
  • Robimy ciasto. 2. Do masy ziemniaczanej dodajemy jajko, mąkę kukurydzianą lekko solimy i wyrabiamy na masę która odchodzi od ręki .
  • Zawijamy cojones. 3. Odrywamy spore kawałki ciasta i formujemy na dłoni placuszki . Nakładamy farsz mięsny oraz kawałki sera żółtego . Zlepiamy brzegi formując w dłoniach kulki o owalnym kształcie.
  • Formujemy kulki. 4. Przygotowane cojones smażymy w głębokim oleju przez ok. 10 minut .
  • Smacznego. 5. Serwujemy z dowolną surówką oraz sosem czosnkowym.

Porady

Przy formowaniu cojones należy zmoczyć łapki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować