HISZPAŃSKA TORTILLA

0 (0 ocen)

  • 10 min

Często przygotowuję dla mojej rodziny nowe, oryginalne dania. Z reguły wszystkie bardzo nam smakują.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    • 4 jajka
    • 1 mała cukinia
    • ½ czerwonej papryki
    • 2 łyżki czarnych oliwek
    • Olej do smażenia
    • Sól, pieprz

Hiszpańska tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię przekrój wzdłuż na połowę, pokrój na talarki. Paprykę pokrój w kostkę. Oliwki osącz, pokrój.
  • 2. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Dodaj cukinię i paprykę, przesmaż, mieszając, podduś. Jajka ubij z solą i pieprzem.
  • 3. Do warzyw na patelni dodaj oliwki, wymieszaj. Zalej masą jajeczną, wymieszaj.
  • 4. Smaż pod przykryciem, aż masa się zetnie. Potem obróć omlet na drugą stronę i dosmaż.

Komentarze

Podobne przepisy