Hiszpańska pomidorowa z grzankami

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna zupa pomidorowa w innym wydaniu, idealna dla amatorów ostrych smaków

Składniki:

  • Zupa:
    3-4 pomidory
    1 duża zielona papryka
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1/2 łyżki chilli w proszku
    1 kostka rosołowa
    oliwa

    Grzanki:
    Kromki bagietki bądź chleba
    starty ser
    czosnek
    masło

Hiszpańska pomidorowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek, cebulę siekamy, paprykę kroimy w kostkę.
    W garnku rozgrzewamy 4 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę, czosnek i paprykę. Dusimy około 5-6 minut.
  • 2. Dodajemy chilli oraz pomidory pokrojone w grubsza kostkę. Dusimy do momentu aż masa zgęstnieje.
  • 3. Wlej około 1 litra wody , wrzuć kostkę rosołową zamieszaj i gotuj jeszcze przez ok.20 minut.
  • 4. Bagietki:
    Rozgrzewamy patelnie, kromki z oby dwóch stron smarujemy masłem i obsmażamy na patelni, gdy grzanki będa gotowe smarujemy je czosnkiem, posypujemy serem i przez chwile jeszcze opiekamy aż ser się delikatnie roztopi.
  • 5. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy