Hiszpańska kiełbaska w białym winie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Popularny tapas, który świetnie sprawdzi się na domówkach. Winny sos jest idealny do wyjadania prosto z naczynia maczając kawałki bagietki.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 280 g chorizo lub innej kiełbaski tego typu
    300 ml białego półwytrawnego wina
    2 łyżki oliwy
    2 ząbki czosnku
    świeżo zmielony pieprz i sól
    1 łyżka suszonej pietruszki
    bagietka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Hiszpańska kiełbaska w białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę kroimy w grube plastry.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso. Smażymy do zarumienienia. Zalewamy winem. Doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką. Dusimy przez około 10 minut. Podajemy z pokrojoną bagietką, która przyda się do wyjadania sosu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować