Popularny tapas, który świetnie sprawdzi się na domówkach. Winny sos jest idealny do wyjadania prosto z naczynia maczając kawałki bagietki.
20 min
Dla 4 osób
Składniki:
280 g chorizo lub innej kiełbaski tego typu
300 ml białego półwytrawnego wina
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
świeżo zmielony pieprz i sól
1 łyżka suszonej pietruszki
bagietka
Hiszpańska kiełbaska w białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbaskę kroimy w grube plastry.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso. Smażymy do zarumienienia. Zalewamy winem. Doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką. Dusimy przez około 10 minut. Podajemy z pokrojoną bagietką, która przyda się do wyjadania sosu. Smacznego!
Komentarze