Hiszpan

  • wyświetlono: 487 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne ciasto

acia1065
  • 70min

Składniki

1/2 szklanki oleju rzepakowego
1 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
6 łyżek kakao
5 jaj
1 szklanka mąki
1 łyżeczka sody
dżem i ulubiony krem do przełożenia

Sposób przygotowania przepisu:

Hiszpan

  • 1. Olej, wodę, kakao i 3/4 szklanki cukru zagotować i ostudzić.
    Żółtka zmiksować z resztą cukru i wlać do zimnej masy kakaowej.
    Dodać mąkę z sodą i wymieszać.
    Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 *C piekarnika. Piec około 35 min.
    Ostudzone ciasto przekroić na pół, posmarować dżemem lub kremem.Można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Porady

Czasami ciasto trzeba piec trochę dłużej, wszystko zależy od piekarnika

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiataPokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

Gofry z mąki ryżowej

Dodane przez: AnkaFiranka

Gofry z mąki ryżowej - bezglutenowe

Szukacie przepisu na bardzo dobre...

Syrniki z patelni

Dodane przez: mariwanna

Syrniki z patelni

Syrniki (albo jak kto woli bardziej...

Tort Myszka Minnie

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Tort Myszka Minnie

Torty w stylu angielskim to moja...

Cygańskie ścieżki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Moje Cygańskie Ścieżki

Kolorowe ciasto uwielbiane przez...

baklava grecka

Dodane przez: weronka6

BAKLAVA GRECKA

Szukała aż znalazłam, kogoś kto...

Papanasi

Dodane przez: KasiaKitek

Papanasi - rumuńskie pączki z serem i śmietaną

Te pączki są wyjątkowe, zwłaszcza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE