Hinduski kurczak w czekoladzie

2 (4 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Kurczak w sosie czekoladowym z chilli, curry i dżemem morelowym z dodatkiem dzikiego ryżu.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • DANIE:
    - pałki z kurczaka: 5 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - czekolada gorzka (70%) tabliczka: 0.5 sztuki
    - dżem morelowy niskosłodzony: 1 łyżka
    - ryż dziki i parboiled (woreczki): 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - curry w proszku: 0.5 łyżeczki
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czosnkowy: 1 szczypta
    - chilli: 0.5 sztuki
    - imbir w proszku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

2 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Hinduski kurczak w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Hinduski kurczak w czekoladzie 1. Pałki z kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, dodajemy posiekaną cebulę, sos sojowy, chilli, pieprz, sól i curry. Chwilę smażymy, następnie dodajemy dżem morelowy, zalewamy wodą i dusimy.
  • Hinduski kurczak w czekoladzie 2. Pod koniec duszenia, kiedy kurczak będzie miękki dodajemy czekoladę.
  • Hinduski kurczak w czekoladzie 3. Sos redukujemy, cały czas mieszając. Gotowego kurczaka podajemy z ryżem dzikim i parboiled. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować