Herbatnikowe trufle

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo łatwe w przygotowaniu trufelki na patyczku, które naprawdę pięknie wyglądają.

  • 60 min

Składniki:

  • 100 g masła
    1 szkl. cukru
    2 kopiaste łyżki kakao
    1/4 szkl. wody
    4 łyżki whisky (opcjonalnie)
    ok. 100-120 g herbatników
    100 g czekolady mlecznej
    100 g czekolady deserowej
    kolorowe posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Herbatnikowe trufle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztop masło z cukrem, kakaem, wodą i opcjonalnie whisky. Lekko przestudź.
  • 2. Rozkrusz herbatniki w malakserze.
  • 3. Połącz masę kakaową z pokruszonymi ciastkami. Wstaw do lodówki na ok. 15 min.
  • 4. Uformuj kuleczki i umieść w lodówce na kilka godzin lub całą noc. Tak by stały się dość twarde.
  • 5. Roztop oba rodzaje czekolady i obtaczaj w nich kuleczki. Udekoruj dowolnymi posypkami.
  • Herbatnikowe cake-popsy 6. Możesz nadziać trufelki na patyczki, tak by otrzymać cake-popsy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować