ciasteczka z pokruszonych herbatników - w czekoladzie , dodatkowo obtoczone w kolorowej posypce i wiórkach -smaczne i szybkie:)mozna je takze podac nadziane na wykałaczki- jako ciasteczkowe lizaki:)
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 paczki herbatników po 300 g
1\2 kostki miekkiego, dobrej jakosci masła
1\2 szklanki cukru pudru
1 łyzka soku -ja dodałam jagodowy
2 czekolady białe rozpuszczone w kapieli wodnej lub polewa czekoladowa biała
posypka kolorowa
wiórka kokosowe
Herbatnikowe kuleczki w czekoladzie i posypce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Herbatniki pokrusz w malakserze.
2. Cukier połacz z miękkim masłem, dodaj łyzke soku i pokruszone herbatniki.Wymieszaj..
3 Nabieraj łyżka porcje masy i formuj kuleczki wielkosci orzecha włoskiego.Schodz je w lodówce przez conajmniej kwadrans , by troche stwardniały.
4. Czekolade lub polewa rozpusc w kapieli wodnej . Schłodzone kuleczki zamocz w roztopionej czekoladzie a nastepnie oprósz posypka lub wiórkami , smacznego:)
Komentarze