Herbatnikowe kuleczki w czekoladzie i posypce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ciasteczka z pokruszonych herbatników - w czekoladzie , dodatkowo obtoczone w kolorowej posypce i wiórkach -smaczne i szybkie:)mozna je takze podac nadziane na wykałaczki- jako ciasteczkowe lizaki:)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 paczki herbatników po 300 g
    1\2 kostki miekkiego, dobrej jakosci masła
    1\2 szklanki cukru pudru
    1 łyzka soku -ja dodałam jagodowy
    2 czekolady białe rozpuszczone w kapieli wodnej lub polewa czekoladowa biała
    posypka kolorowa
    wiórka kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Herbaty

Herbatnikowe kuleczki w czekoladzie i posypce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Herbatniki pokrusz w malakserze.
    2. Cukier połacz z miękkim masłem, dodaj łyzke soku i pokruszone herbatniki.Wymieszaj..
    3 Nabieraj łyżka porcje masy i formuj kuleczki wielkosci orzecha włoskiego.Schodz je w lodówce przez conajmniej kwadrans , by troche stwardniały.
    4. Czekolade lub polewa rozpusc w kapieli wodnej . Schłodzone kuleczki zamocz w roztopionej czekoladzie a nastepnie oprósz posypka lub wiórkami , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować