Herbatniki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niezastąpione na spotkania ze znajomymi a jednocześnie banalne w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • - 125g masła
    - 25g cukru pudru
    - 125g mąki pszennej
    - 35g mąki kukurydzianej
    - 1 łyżeczka drobnego cukru waniliowego
    - 50g czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Herbatniki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  • 2. Dodajemy wymieszane mąki i wyrabiamy ciasto.
  • 3. Z ciasta formujemy kulki , które następnie spłaszczamy i rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce .
  • 4. Ciastka wkładamy do rozgrzanego na 180°C piekarnika i pieczemy przez ok 10 min.
  • 5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • 6. Wystudzone ciastka zanurzamy w płynnej czekoladzie i wykładamy na blachę z pergaminem .
  • 7. Gotowe herbatniki wstawiamy do lodówki aby polewa stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Masło Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować