Herbaciane babeczki z musem truskawkowym i kremem maślanym z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło utrzeć na gładką masę. Dodawać kolejno jajka, po każdym dokładnie miksując. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dodać do ciasta. Krótko zmiksować. Na koniec dodać 1/2 szklanki przestudzonej zielonej herbaty. Krótko zmiksować. Ciasto przełożyć do silikonowych foremek na babeczki do 3/4 ich wysokości. Jeśli używacie metalowych foremek należy wyłożyć je papilotkami. Piec około 20 minut w temp. 180st. Ostudzić.
2.Oczyszczone (lub rozmrożone) truskawki zmiksowac blenderem na papkę. Dodać łyżkę cukru. Miękkie masło utrzeć z serkiem mascarpone o temp. pokojowej i pozostałym cukrem.
Na środku każdej babeczki zrobić mały otwór, włożyć w niego mus truskawkowy, mozna do tego użyć szprycy. Następnie udekorować kremem mascarpone i pozostałym musem. Przy pomocy wykałaczki zrobić esy-floresy.
Komentarze