Pierś przygotowana tym sposobem jest niezwykle soczysta i miękka. Ku mojemu zdziwieniu zielony kolor nie odstraszył mojego syna. Wręcz przeciwnie, z ogromnym zaciekawieniem zabrał się do konsumowania mięsa w nieco innej barwie niż zwykle.
Herbaciana pierś z kurczaka w zielonej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy w 1 cm plastry. Olej mieszamy z herbatą i marynujemy w nim mięso przez minimum 1 godzinę.
2.Jajko łączymy ze śmietaną. Plastry kurczaka delikatnie oczyszczamy z herbaty. Możemy opłukać pod bieżącą wodą. Moczymy je w mieszance jajeczno- śmietanowej a następnie panierujemy w bułce tartej połączonej z młodym jęczmieniem, solą i pieprzem. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Komentarze