Harira po mojemu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Harira po mojemu, czyli inspiracja Marokiem

  • 60 min

Składniki:

  • 3 marchewki
    0,5 kg schabu bez kości
    4 łodygi selera naciowego
    400 g ciecierzycy z puszki
    1 duży pomidor
    1 kartonik sosu pomidorowego
    1 papryka czerwona
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżki imbiru
    1 litr bulionu warzywnego
    natka pietruszki
    sok z cytrynu lub limonki
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Harira po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, seler naciowy w talarki a czosnek drobno posiekać.
  • 2. Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię i przyprawić. Smażyć przez około 10 min
  • 3. W międzyczasie pokroić w kostkę 1 cm schab i wrzucić na patelnię. Całość podsmażać 15-20 min.
  • 4. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić.
  • 5. Całość przerzucamy do garnka. Dodajemy ciecierzycę, pokrojonego w kostkę pomidora, sos pomidorowy, dolać bulion warzywny.
  • 6. Dodać 2 łyżki soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gotować na delikatnym ogniu przez 10-15 min.
  • 7. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
    Po więcej zapraszam na http://cooklife.blox.pl/html
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Papryka Pomidor Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marokańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować