Harcha

  • wyświetlono: 391 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Chlebek marokański z semoliny

ewuska2016
  • 6 porcje
  • 30min

Składniki

250 g semoliny
2 łyżeczki suchych drożdży
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
150 ml ciepłego mleka
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
80 ml oliwy z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Harcha

  • 1. W miseczce połącz ze sobą mleko,drożdże i cukier. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 5 minut.
    Następnie do drożdży dodaj semolinę,oliwę,sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Jeszcze raz przykryj ściereczką i odstaw na ok. 15-20 minut.
    Ciasto podziel na 3-6 kulek. Zależy od wielkości. Każdą kulkę wyłóż na stolnicę posypaną semoliną. Uformuj chlebki.
    Smaż na suchej patelni, po ok. 5 minut z każdej strony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chlebpieczywochlebekMarokokuchnia marokańskasemolinaharchachlebek z semolinychlebek marokański

Komentarze

Podobne przepisy

Chleb na maślance

Dodane przez: 2milutka

Chleb na maślance

Najprostszy chlebek jaki można...

Bułki kukurydziane z sezamem

Dodane przez: akrobatka22

Bułki kukurydziane z sezamem

Puszyste i mięciutkie bułeczki...

chlebek (mąka pół na pół przenna i żytnia)

Dodane przez: Veronika

Pyszny chleb domowy

Przepis na chleb domowy wypróbowany...

Chleb pszenny bez zakwasu i drożdży

Dodane przez: Klaudia0318

Chleb pszenny bez zakwasu i drożdży

Pyszny domowy chlebek z bardzo...

BATBOUT - MAROKAŃSKI CHLEB Z PATELNI / KUCHNIA MAROKAŃSKA

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Batbout

Dziś zapraszam Was na tradycyjny,...

Chleb pszenny na zakwasie żytnim

Dodane przez: Skotka

Chleb pszenny na zakwasie żytnim

Bardzo smaczny, miękki, puszysty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE