hamburgery z przepisu p. Magdy Gessler

4.37 (197 ocen)

chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj cos kupuję na mieście ale od dłuższego czasu "chodziły" za mną domowe hamburgery i tym razem zrobiłam z przepisu Magdy Gessler, a bułki hamburgerowe upiekłam z przepisu Marthy Stewart który już wcześniej podawałam

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej wołowiny
    1 cebula
    2 łyżki sosu Worcester
    2 łyżeczki musztardy
    2 łyżki sosu chili
    prażona cebulka
    plastry sera
    bułki do hamburgerów
    pieprz, szczypta suszonego imbiru
    dowolne dodatki: u mnie majonez ketchup, pomidor, cebula, sałata
Wystaw ocenę:

4.37 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Fast food Hamburgery

Hamburgery z przepisu p. magdy gessler - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać: posiekaną cebulę, mięso, sos chili, imbir, pieprz, musztardę i sos Worcester wymieszać, dodać zimnej wody. Wyrabiać mięso na gładką masę. Dodać prażoną cebulkę.
  • 2. Uformować burgery. Grillować lub obsmażać na patelni około 5-6 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania położyć na kotletach po plastrze sera.
  • 3. Bułki przekroić na pól i opiec na patelni na której smażyliśmy kotlety tak, żeby były ciepłe i chrupiące.
  • 4. Następnie posmarować majonezem. Na spodzie ułożyć sałate, na niej kotlet. Posmarować ketchupem; dodać pomidory i cebulę. Przykryć wierzchem bułki posmarowanym od spodu majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować