Hamburgery wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wołowinę zmielić i uformować na '' medaliony ''
Patelnię lekko skropić olejem i smażyc mięso
2.bułki podpiec w piekarniku rozgrzanym do 160 stoppni ( ok 5-7 min)
3.Pomidor pokroić w plastry, sałatę lodową posiekać ( tak, jak robi się to z kapustą pekińską )
4.Przygotowanie sosu: cebulkę posiekać, ogórki także. Przesypać do miseczki. Dodać 2 łyżki majonezu, szczyptę pieprzu i wymieszać wszystko na jednolitą, gęstą masę.
5.Na rozgrzany spód bułki położyć plasterek sera, na nim gorący plaster wołowiny ( dzięki temu ser się roztopi), następnie sałatę, pomidor, łyżkę sosu.
Całośc przykryc górną częścią bułki.
Danie gotowe do podania.
Porady
Świetna alternatywa na lunch, obiad. Jest to danie, które przekona do siebie każdego niejadka.
Komentarze