Hamburgery wieprzowe

4.49 (185 ocen)

  • 10 min

Hamburgery na pewno każdemu posmakują, a szczególnie dzieciom!

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g mielonej wieprzowiny
    przyprawy: czosnek granulowany, słodka i ostra mielona papryka, majeranek
    2 bułki do hamburgerów
    2 plastry żółtego sera
    ogórek konserwowy
    mieszanka sałat
    ketchup
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Hamburgery wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy przyprawy oraz sól i pieprz. Formujemy dwa hamburgery (ok. 1 cm grubości),
    owijamy je folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 min. Po wyjęciu z lodówki, smażymy
    burgery na złocisty kolor. Opiekamy połówki bułek do hamburgerów. Układamy kolejno, bułkę,
    mieszankę sałat, burgera, ser, pokrojonego w plastry ogórka, ketchup i przykrywamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować