• 20 min

Mielone mięsko w bułeczce

  • 20 min

Składniki:

  • 10 kajzerek
    pół kg mielonego mięsa
    cebula
    sól, pieprz
    namoczona i odciśnięta bułka
    10 plasterków sera żółtego
    pomidory
    ogórki kiszone
    sałata masłowa lub lodowa
    majonez
    keczup
    odrobina bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Hamburgery Przystawki

Hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Hamburgery 1. Mięso przyprawić, dodać bułkę i pokrojoną cebulę i bułkę tartą, uformować kotleciki, usmażyć. Kajzerki przekroić na pół, każdą posmarować masłem, nałożyć plaster pomidora, na to cebulkę, kotlet i plaster sera, wstawić do piekarnika nagrzanego i zapiec chwilę, wierzchy kajzerek też aby bułeczki były ciepłe i chrupiące,
  • Hamburgery 2. po wyjęciu z piekarnika nałożyć ogórki, sałatę, polać majonezem i keczupem, przykryć wierzchem kajzerki.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować