Hamburger Wołowy soczysty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetny, soczysty hamburger. Dodatki miarkujemy wedlug własnego uznania.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone wołowe ok. 300 gram,
    Bułki do hamburgerów x 2 (można kajzerki).
    Cebula 1 szt.
    Sałata (kilka liści).
    Sól.
    Pieprz.
    Majonez.
    Musztarda.
    Ketchup.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Hamburger wołowy soczysty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe dokładnie wyrabiamy dodając bardzo zimną wodę. Dajemy ok 70ml na 300 gram mięsa.
    Wyrabiamy ok. 5 minut by masa była zwarta.
    Formujemy 2 burgery I smarzymy je na patelni, ok 4 minut z jednej strony (czasz smarzenia jest zalerzny od preferencji co do wysmarzenia mięsa)
    Bułki hamburgerowe podpiekamy.
    Majonez z musztardą mieszamy razem (po 1 łyżce)
    Nasze burgery solimy I pieprzymy dopiero po usmarzeniu.
    Teraz składamy, I jest to pole do popisu dla nas czyli co kto lubi. Dla mnie pomidor, cebula, salata.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować