Halibut z porem i pomidorem z patelni

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Szybko i smacznie.

  • 30 min

Składniki:

  • halibut ( u mnie trzy kawałki )
    por ( biała część )
    3 ząbki czosnku
    słoik pomidorów w zalewie solnej
    6 jabłuszek kaparowych

    olej rzepakowy do smażenia

    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    łyżeczka rozgniecionego pieprzu kolorowego
    sól

Halibut z porem i pomidorem z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora przekroić wzdłuż i pokroić na ok 4 cm kawałki. Dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
    Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pora i czosnek. Chwile smażyć.
    Dodać pomidory z zalewą. ( Można też dodać świeże pomidory bez skórek , pokrojone na części i wlać szklankę wody. )Dodać pokrojone na pół jabłuszka kaparowe . Przykryć i dusić .
    Rybę oczyścić , umyć i ułożyć na warzywach.
    Dusić ok 15 min na małym ogniu.
    Na koniec posolić , posypać pieprzem i natką pietruszki .
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy