Halibut z porem

4.5 (153 ocen)

Zdobywca nagrody

Halibut jest jak dla mnie najlepszą z ryb !!!!Uwielbiam ją,szkoda tylko że tak szybko znika z talerza ^^

Składniki:

  • 2 ładne porcje halibuta
    por ok.20cm (zielona część)
    sok z jednego plastra cytryny
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
    folia aluminiowa 2 kawałki
    2 łyżeczki olej + olej do wysmarowania folii
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Halibut z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Halibut z porem 1. Pokrojonego w krążki pora przesmażamy chwilkę na patelni z dodatkiem dwóch łyżeczek oleju,soli i pieprzu-odstawiamy
  • Halibut z porem 2. Porcje ryb skrobiemy i myjemy pod bieżącą wodą.Osuszoną recznikiem kuchennym kropimy cytryną oraz solimy i pieprzymy z obu stron.
  • Halibut z porem 3. Następnie wykładamy na wysmarowaną olejem folię aluminiową.Na wierzch układamy pora i zawijamy folię.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 190*C (grzanie góra-druga półka od góry) i gotowe...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować