Halibut z nutką pomarańczy

  • wyświetlono: 635 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Delikatna,rozpływająca sie w ustach rybka.Polecam . . .

evita0007

Składniki

530g halibuta
1 pomarańcza
3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania
olej do wysmarowania blaszki/naczynia żaroodpornego
folia aluminiowa

Sposób przygotowania przepisu:

Halibut z nutką pomarańczy

  • 1. Rozmrożonego halibuta dzielimy części (ja miałam 3porcje),myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • 2. Każdą porcję solimy i pieprzymy-przekładamy do miski lub innego naczynia.
  • 3. Polewamy sokiem z wyciśniętej pomarańczy ,posypujemy natką,mieszamy i wkładamy do lodówki na ok 1godz. (w miedzyczasie rybę przemieszać żeby sok z pomarańczy dotarł do każdego kawałka ryby)
  • 4. Po upływie tego czasu porcje halibuta wykładamy na wysmarowaną olejem blaszkę/naczynie,polewamy resztą marynaty,przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w 180*C (grzanie góra) ok. 20 minut. Po 20 minutach ściągamy folię i jeszcze chwilkę zapiekamy rybkę,żeby jej nadać lekkiego koloru.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
    Ja swojego halibuta podałam na surówce z kapusty i ziemniakami . . .
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/prosta-surowka-z-kiszonej-kapusty-2
    Smacznego . . . . .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodyhalibutdanie świąteczneWigilia

Komentarze

Podobne przepisy

Smażony halibut z warzywami curry

Dodane przez: evita0007

Smażony halibut z warzywami curry

Smaczny i delikatny obiadek :-)

rybka

Dodane przez: ela7751

Ryba jak smażona ale z pieca-HALIBUT

przepis od znajomych z nad morza

Ges z pomaranczami

Dodane przez: ula243

Gęś pieczona z pomarańczami

Pyszna , rumiana ges z dodatkiem...

Halibut smażony

Dodane przez: smak i uczucie

Halibut smażony

Halibut to przepyszna ryba, ale...

image-07clpg2

Dodane przez: paolineczka

Kurczak z nutką lawendy

delikatny kurczak, z wyczuwalną...

Halibut

Dodane przez: evita0007

Halibut

Nic trudnego a smakuje wyśmienicie.Polecam.Świeże...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE